Vad vi gör

Tillsammans med våra medlemsbyar är vi en stark röst för landsbygden i Skellefteå. Vi bygger nätverk för att dela erfarenheter och stärka varandra. Vi är delaktiga i samhällsdebatten och påverkar våra politiker genom direkt dialog, kampanjer och via media.

I dag har vi cirka 80 medlemsbyar i vårt nätverk. Är du osäker på om din by är medlem kan ni maila oss på: kontakt@skellefteabyautvecklingsrad.se


SÅ HÄR GÖR NI FÖR ATT ER BY SKA BLI MEDLEM
Lättast är att ni via er internetbank betalar in 100kr till Bankgiro: 806-0675.
I meddelanderaden vid inbetalningen skriver ni vilken by / förening ni betalar för.

Efter betalning skickar ni ett mail till kontakt@skellefteabyautvecklingsrad.se och berättar att ni betalat er medlemsavgift. I detta brev vill vi även att ni skriva uppgifter till er kontaktperson (namn, mail, postadress).
Då stämmer vi av att er betalning registrerats och uppdaterar era uppgifter i vårt medlemsregister.

Ni kan självklart höra av er om ni har frågor kring medlemsskapet.

Skellefteå byautvecklingsråd vill hjälpa er i ert utvecklingsarbete, så tveka inte att höra av er om ni har några frågor. Låt oss tillsammans arbeta för en levande landsbygd i Skellefteå!


Vi finns även på Facebook!
Till höger på denna sida kan ni se vad som händer på vår sida på Facebook.
Vill du vara en del i detta nätverk för Skellefteås landsbygdsutveckling så klicka på knappen ”Like” i fönstret till höger. Bjud gärna in dina vänner också.

 

Utvecklingsprojekt

Ibland driver vi olika utvecklingsprojekt som till exempel Hållbara Sociala Servicepunkter, se vår projektfilm här nedan.

Skellefteå Älvdal – lokalt ledd utveckling genom Leadermetoden

Skellefteå byautvecklingsråd deltar även i arbetet med EU:s Leaderprogram landsbygdsutveckling där vi har en representant i beslutsgruppen för Skellefteå Älvdal – lokalt ledd utveckling.

På föreningens hemsida hittar ni information om hur era projektidéer kan ta del av de cirka 30 miljoner kronor som Skellefteå Älvdal tilldelats under nuvarande programperiod av Leader.

Geografiskt och verksamhetsområdesmässigt omfattar detta nya leaderområde hela Skellefteå kommun i samarbete med Malå och Norsjö kommuner.